Somon Sırdağı Tarifi
Somon Sırdağı tarifi: Somon Sırdağı için gerekli malzemeler nelerdir? Somon Sırdağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Somon Sırdağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram somon
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 demet maydanoz
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu (veya koruk suyu)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Somon Sırdağı tarifi nasıl yapılır?
- İlk iş somonu derisinden ve kemiklerden temizleyip küp küp doğrayın. Sonra bir tavada kızmış tereyağında balıkları güzelce mühürleyin.
- Mühürlenmiş balık parçalarını başka tencereye alın ve aynı tavada ve küçük doğranmış sarımsakları yağda 1 dakika soteleyin.
- Tencereyi ocağa alın, sarımsağı üzerine ekleyin, daha sonra orta ölçü doğranmış maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domatesleri küp doğrayın ve en üste ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun!