Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Somon Sırdağı Tarifi

Somon Sırdağı

Somon Sırdağı Tarifi

Somon Sırdağı tarifi: Somon Sırdağı için gerekli malzemeler nelerdir? Somon Sırdağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Somon Sırdağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram somon
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 demet maydanoz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (veya koruk suyu)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Somon Sırdağı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk iş somonu derisinden ve kemiklerden temizleyip küp küp doğrayın. Sonra bir tavada kızmış tereyağında balıkları güzelce mühürleyin.
  • Mühürlenmiş balık parçalarını başka tencereye  alın ve aynı tavada ve küçük doğranmış sarımsakları yağda 1 dakika soteleyin.
  • Tencereyi ocağa alın, sarımsağı üzerine ekleyin, daha sonra orta ölçü doğranmış maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domatesleri küp doğrayın ve en üste ekleyin.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025