Somon Marin Tarifi
Somon Marin tarifi: Somon Marin için gerekli malzemeler nelerdir? Somon Marin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Somon Marin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram somon fileto
- 5 gram küp şeklinde kabuklu doğranmış, yeşil elma
- 5 gram küp şeklinde kabuklu doğranmış portakal kabuğu
Somon marinasyonu için:
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
Sosu için:
- 1/2 yemek kaşığı istiridye sos
- 1/2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı buzlu soğuk su
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığı pesto sos
- 1 dal taze kekik
Somon Marin tarifi nasıl yapılır?
- Somon filetoyu yaprak yaprak ayırın. Taze sıkılmış limon suyu ve elma sirkesi ile karıştırdıktan sonra 1 saat bekletin.
- Sosunu hazırlamak için; istiridye sos, taze sıkılmış limon suyu, ayçiçek yağı, yumurta sarısı ve buzlu, soğuk suyu blenderda çırpın.
- Marinasyon karışımında bekleyen somonları; hazırladığınız sos, kabuklu yeşil elma ve portakal kabuğu parçacıkları ile harmanlayın.
- Mezeyi, sosunu çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Pesto sos ve taze kekik yaprakları ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Somon Marin tarifinin püf noktası nedir?
Sos karışımında kullandığınız buzlu, soğuk su çiğ yumurta kokusunu alıp tat dengesini sağlayacaktır.