Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Somon Marin Tarifi

Somon Marin

Somon Marin Tarifi

Somon Marin tarifi: Somon Marin için gerekli malzemeler nelerdir? Somon Marin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Somon Marin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram somon fileto
  • 5 gram küp şeklinde kabuklu doğranmış, yeşil elma
  • 5 gram küp şeklinde kabuklu doğranmış portakal kabuğu

Somon marinasyonu için:

  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi

Sosu için:

  • 1/2 yemek kaşığı istiridye sos
  • 1/2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı buzlu soğuk su

Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığı pesto sos
  • 1 dal taze kekik

Somon Marin tarifi nasıl yapılır?

  • Somon filetoyu yaprak yaprak ayırın. Taze sıkılmış limon suyu ve elma sirkesi ile karıştırdıktan sonra 1 saat bekletin.
  • Sosunu hazırlamak için; istiridye sos, taze sıkılmış limon suyu, ayçiçek yağı, yumurta sarısı ve buzlu, soğuk suyu blenderda çırpın.
  • Marinasyon karışımında bekleyen somonları; hazırladığınız sos, kabuklu yeşil elma ve portakal kabuğu parçacıkları ile harmanlayın.
  • Mezeyi, sosunu çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Pesto sos ve taze kekik yaprakları ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Somon Marin tarifinin püf noktası nedir?

Sos karışımında kullandığınız buzlu, soğuk su çiğ yumurta kokusunu alıp tat dengesini sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025