Somon Buğulama Tarifi
Somon Buğulama tarifi: Somon Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Somon Buğulama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Somon Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 parça  somon (Temizlenmiş ve porsiyonlanmış)
 - 4 adet  domates
 - 6 yaprak  fesleğen
 - 2 diş  sarımsak
 - 1 adet  soğan
 - 6 adet  zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Somon Buğulama tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle somonları soğuk suda biraz yıkıyoruz. Ardından somonlarımızı kurutup tuz ve zeytinyağı ile marine ediyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine somonlarımızı yerleştiriyoruz.
 - 180 derecede yaklaşık 7 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tavaya soğanlarımızı jülyen doğrayıp biraz zeytinyağı ile soteliyoruz, biraz renk aldırdıktan sonra ince doğradığımız sarımsakları atıp kavurmaya devam ediyoruz.
 - Domateslerimizi rendeliyoruz, ardından soğan ve sarımsakla tavada birleştirip bir tık daha pişiriyoruz. Ardından zeytinlerimizi atıp 1-2 dakika daha soteleyip en sonunda o içerisine doğradığımız fesleğenleri ekleyip karıştırıp baharatlarını atıyoruz.
 - Fırındaki somonlarımızı alıp domates sosunun olduğu tavanın içine alıp sostan üzerine kaşık yardımı ile döküp altını kapatıp 2-3 dakika dinlendiriyoruz ve servis tabağına somonları alıp dibinde kalan sostan üzerine döküp servis edebilirsiniz.
 
Somon Buğulama tarifinin püf noktası nedir?
Sosu biraz fazla su koyup sosun içinde de somonlarınızı pişirebilirsiniz.