Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Somon Tarifi

Somon

Somon Tarifi

Somon tarifi: Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Somon nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dilim somon (takoz şeklinde biraz kalın dilimlenmiş)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 dilim limon

Somon tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  • Somon dilimlerini bu karışıma yatırıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkarıp kısa süre önceden ısıtılmış ızgara üzerinde ters yüz ederek kısa süre pişirin.
  • Limon dilimleri ve yeşillikler eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Somon tarifinin püf noktası nedir?

Fileto somonların derilerini almayın. Sosun fazlasını silkeledikten sonra balıkları ızgara üzerine yerleştirin.Somon balığının pişip pişmediğini ısı etkisiyle turuncudan bej rengine doğru giden renk değişikliğinden anlayabilirsiniz.Izgara üzerine yerleştirdiğiniz fileto balıkları 3-4 dakikadan önce ters yüz etmeyin. Aksi takdirde ızgara üzerine yapışabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025