Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soka Turşusu Tarifi

Soka Turşusu

Soka Turşusu Tarifi

Soka Turşusu tarifi: Soka Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Soka Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soka Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram köy biberi
  • 300 gram beyaz peynir
  • 200 gram kaymak
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Soka Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Biberlerin içi kaya tuzuyla ovulur. Bir gece bekletilip suları süzülür.
  • Bir kapta beyaz peynir ve kaymak çatalla iyice ezilir.
  • Blender ile iyice pürüzsüz hale getirilir.nBu karışım biberlerin içine çay kaşığı yardımı ile doldurulur.
  • İçleri doldurulan biberler bir kavanoza sıkı sıkı yerleştirilir.
  • Hafif ısıtıp ılıtılan süt, kalan peynirli kaymaklı karışıma eklenir ve iyice karışması sağlanır.
  • Sütlü karışım kavanoza doldurduğumuz biberlerin üzerine dökülür.
  • Kavanozun ağzı streç film ile kapatılır ve kapakları sıkıca kapatılarak oda sıcaklığında 3 saat kadar bekletilip buzdolabına kaldırılır.
  • Boşnak biberiyle yapılında 15 günde hazır hale geliyor. Ancak benim kullandığım biberin cinsinden dolayı 30 günde istediğim kıvama geldi. Biberin renginin değişmesi gerekir. Afiyet olsun.

Soka Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kaya tuzu ile içlerini iyice ovup, üzerini temiz bir bezle örterek bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi gün içine biriken sular dökülür ancak biberler yıkanmaz. Bu şekilde turşu kurulacak hale gelir. Eğer bulabilirseniz sarı boşnak biberi alabilirsiniz, bulamazsanız da minik köy biberleriyle yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025