Söğürmeli Lahmacun Tarifi
Söğürmeli Lahmacun tarifi: Söğürmeli Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Söğürmeli Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Söğürmeli Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su (aldığı kadar)
- 2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 370 gram karışık kıyma (dana but- kuzu tek çekim)
- 3 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 3 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı pembe domates püresi
- 2 demet maydanoz
- 5 yemek kaşığı antep fıstığı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
Üzeri için:
- 6 adet patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Söğürmeli Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 250 dereceye ayarlayın. Varsa pizza taşını içerisine yerleştirin. Pizza taşınız yoksa fırın tepsisini fırına yerleştirin.
- Unu derin bir kaseye aktarıp üzerine tuzu ekleyin. Üzerine aldığı kadar su ilave edip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini streç veya temiz bir bezle örtüp en az 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için tüm sebzeleri ezmeden, incecik doğrayın. Kıymayı da üzerine ilave edip üzerinden bıçakla tekrar geçin ve karıştırmak için bir kaseye aktarın. Üzerine pembe domates püresi, tuz, karabiber, sumak, isot ve doğradığınız Antep fıstıklarını ekleyip tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın.
- Dinlenmiş olan hamurdan yaklaşık 85 gramlık minik bezeler yuvarlayın. Her bir bezeyi uzunlamasına incecik açın ve üzerine 1 avuç kadar kıyma ekleyip her tarafına eşit olacak şekilde elinizle yayın. Bekletmeden fırına atın ve 6-7 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız çıtır çıtır lahmacunun üzerine, sarımsak ve zeytinyağında bekletilmiş közlenmiş patlıcanı ekleyin ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Tercihen yanında sumaklı soğan, roka, limon ve turpla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!