Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Söğürmeli Kebap Tarifi

Söğürmeli Kebap

Söğürmeli Kebap Tarifi

Söğürmeli Kebap tarifi: Söğürmeli Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Söğürmeli Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Söğürmeli Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köftesi İçin:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Söğürmesi İçin:

  • 6 adet patlıcan (közlenmiş, doğranmış)
  • 1 adet domates (közlenmiş, doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber (közlenmiş, doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kızdırılmış)

Söğürmeli Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar, maydanoz ve sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
  • Kıyamlı harçtan küçük köfteler hazırlayıp kızgın tavada kızartın.
  • Közlenmiş ve kabukları soyulup doğranmış patlıcan, domates ve biberi  bir kaseye aktarın. Zeytinyağı ve tuzla tatlandırıp karıştırın.
  • Servis tabağına önce hazırladığınız közlenmiş sebze ezmesini yayın.  Köfteleri üzerine dizin. Arzuya göre közlenmiş domates ve patlıcanla süsleyin.
  • Son olarak  kebabın üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025