Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufka için:
- 1 paket yufka (800 gram)
- 200 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 kutu sıvı krema (tercihen koydum çok lezzetli oldu)
Arası için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket rendelenmiş çikolata
- 1 tutam antep fıstığı tozu
Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize şeker ve sütü alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra küçük bir tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim. Köpükleri kaşık yardımıyla ayıralım. Sıvı yağı ekleyelim.
- Baklava yufkamızı tezgaha alalım,fırın kabımızın şekline göre kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim.
- Baklava yufkalarınızın kurumaması için muhakkak yufkalarımızı örtünün arasında tutalım. Yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım. Fırın tepsimizin tabanını yağlayalım.
- Daha sonra 1 tane bütün yufkamızdan yerleştirelim. Üzerine kenarlarda kalan parçalardan da birkaç yaprak yerleştirelim ve 1 kaşık daha yağ gezdirelim.
- Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım (son 2 katta bütün yufka parçalarından yerleştirelim). Ardından fıstıklarımızı yerleştirelim. Fırınımızı alt üst 170°C’de ısınmaya bırakalım.
- Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.
- Hazırladığımız baklavamızı kare kare keselim. 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- 1 saat kadar pişirdim, pişirme süresi fırına göre değişiklik göstermekte.Baklavamız pişerken kenarda soğuyan şerbetimize kremasını ekleyelim.
- Kızaran baklavamızı fırından alalım ve ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
- Şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirelim.
- Üzerini süslemek için kakaoyu süzgeç yardımı ile baklavanın her yerine gezdirip üzerini toz fıstık ve çikolatayla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.