Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yufka için:

  • 1 paket yufka (800 gram)
  • 200 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kutu sıvı krema (tercihen koydum çok lezzetli oldu)

Arası için:

  • 1 kase fıstık içi

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket rendelenmiş çikolata
  • 1 tutam antep fıstığı tozu

Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Tenceremize şeker ve sütü alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumasını bekleyelim.
  • Daha sonra küçük bir tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim. Köpükleri kaşık yardımıyla ayıralım. Sıvı yağı ekleyelim.
  • Baklava yufkamızı tezgaha alalım,fırın kabımızın şekline göre kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim.
  • Baklava yufkalarınızın kurumaması için muhakkak yufkalarımızı örtünün arasında tutalım. Yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım. Fırın tepsimizin tabanını yağlayalım.
  • Daha sonra 1 tane bütün yufkamızdan yerleştirelim. Üzerine kenarlarda kalan parçalardan da birkaç yaprak yerleştirelim ve 1 kaşık daha yağ gezdirelim.
  • Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım (son 2 katta bütün yufka parçalarından yerleştirelim). Ardından fıstıklarımızı yerleştirelim. Fırınımızı alt üst 170°C’de ısınmaya bırakalım.
  • Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.
  • Hazırladığımız baklavamızı kare kare keselim. 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • 1 saat kadar pişirdim, pişirme süresi fırına göre değişiklik göstermekte.Baklavamız pişerken kenarda soğuyan şerbetimize kremasını ekleyelim.
  • Kızaran baklavamızı fırından alalım ve ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirelim.
  • Üzerini süslemek için kakaoyu süzgeç yardımı ile baklavanın her yerine gezdirip üzerini toz fıstık ve çikolatayla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025