Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 kahve fincanı yoğurt
  • 1/2 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4,5 su bardağı un

Arasına:

  • 2 su bardağı ceviz ()ya da Antep fıstığı
  • 200 gram beyaz çikolata

Üzerine:

  • 15 gram süt tozu (kakaolu)
  • 160 gram sütlü çikolata

Süslemek için:

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200 ml)

Üzeri için:

  • 250 gram tereyağı (köpüğü alınmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için:

  • 2 su bardağı mısır nişastası

Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle hamuru yoğuralım.
  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım. Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayalım.
  • Şerbet için 2,5 su bardağı şeker ile 1 su bardağı suyu tencereye alalım. 5 dakika kaynatalım. Ardından 3 su bardağı süt ilave edelim yine 5 dakika kaynatalım.
  • Ocağın altını kapatıp içerisine 1 paket krema ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölelim. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açarak arasına nişasta serpelim. Üzerini örterek yarım saat dinlenmeye alalım.
  • Her bezeyi yaklaşık 80 cm çapında açalım. Tepsi büyüklüğünde parçalara bölerek tepsiye yerleştirelim. Aralarına sade yağ sürelim.
  • 4 adet bezeyi bu şekilde açalım. Arasına iri çekilmiş ceviz yada Antep fıstığı ve beyaz çikolata kaplayalım.
  • Tekrar Kalan 4 bezeyi bu şekilde açalım. Baklavayı dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170⁰c de yaklaşık 1 saat pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbet hafif çektikten sonra üzerine bir süzgeç yardımıyla kakao ya da kakaolu süt tozu serpelim.
  • Üzerine buzdolabında bekletilmiş sütlü çikolatayı rendeleyerek her tarafına yayalım.
  • Son olarak Antep fıstığı ile süsleyelim.
  • Tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru yoğurunca en az 1 saat dinlendirelim. Açmak için mutlaka mısır nişastası kullanalım. Tereyağının köpüğü alınmaz ise baklava pişerken üzerinin yanmasına sebep olur. Baklavayı soğuk olarak servis edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025