Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava için:

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 avuç ceviz

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket süt tozu (çikolatalı)

Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
  • Yufkayı isterseniz tepsinin boyutuna göre kesebilirsiniz. Biz kesmeden yaptık. Artan kısımları katladık.
  • İki üç katta bir yağ sürelim.
  • Biz alt kısımda 10 adet üst kısımda ise 10 adet yufka kullandık.
  • En son katı yağlamadan önce kesip kalan yağı döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarında 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu kaynatıp kenara alıp süt ve vanilini ekleyelim. Şerbeti ılıtalım.
  • Pişen baklavanın ilk sıcaklığı gidince şerbetini dökelim.
  • Şerbeti çekince kakao-süt tozu karışımını elek ile dökelim. Üzerine çikolata rendeleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirilelim. Afiyet olsun!

Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, baklavamız ilk sıcaklığını geçmiş ama sıcak olmalı! Kakaolu karışımı, baklava şerbetini 1 saat kadar çektikten sonra dökelim!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025