Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 avuç ceviz
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket süt tozu (çikolatalı)
Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
- Yufkayı isterseniz tepsinin boyutuna göre kesebilirsiniz. Biz kesmeden yaptık. Artan kısımları katladık.
- İki üç katta bir yağ sürelim.
- Biz alt kısımda 10 adet üst kısımda ise 10 adet yufka kullandık.
- En son katı yağlamadan önce kesip kalan yağı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarında 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu kaynatıp kenara alıp süt ve vanilini ekleyelim. Şerbeti ılıtalım.
- Pişen baklavanın ilk sıcaklığı gidince şerbetini dökelim.
- Şerbeti çekince kakao-süt tozu karışımını elek ile dökelim. Üzerine çikolata rendeleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirilelim. Afiyet olsun!
Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet soğuk, baklavamız ilk sıcaklığını geçmiş ama sıcak olmalı! Kakaolu karışımı, baklava şerbetini 1 saat kadar çektikten sonra dökelim!