Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava için:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi (arası) için:

  • 1 kase fındık (çekilmiş) (ceviz ve ya Antep fıstığı kullanabilirsiniz)

Şerbeti için:

  • 1 litre süt
  • 5 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak süt şerbetimizi hazırlayacağız. Sütümüzü ve şekerimizi bir tencere içine alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • 15 dakika kaynaması yeterli olacaktır ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağımızı bir cezve de eritip üzerine sıvı yağ ekliyoruz.
  • Yufkamızı tepsi boyutunda kesiyoruz ve tepsimizi yağlıyoruz.
  • İki kat yufka koyduktan sonra erittiğimiz tereyağımızdan alıp 2-3 kaşık yufkamızı yağlıyoruz. Tekrar iki kat koyup tekrar yağlıyoruz.
  • 20 kat bu şekilde yağladıktan sonra çekmiş olduğumuz ceviz vs. ekliyoruz.
  • Tam kaplasın üstünü istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Daha sonra kalan yufkalarımızı 2 katta bir yağlayıp koyuyoruz.
  • Yapımını bitirdiğimiz tatlımızı dilim dilim olacak şekilde kesiyoruz ve son olarak üzerine tereyağımızı ekliyoruz.
  • Son olarak da 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırınızın altı üstü bir yansın.
  • Süt şerbetini soğuk olarak eklemelisiniz. Fırından çıkan tatlının sıcağın çekmesini bekliyoruz (5dk. Civarı) daha sonra şerbeti ekliyoruz. Kakaosunu şerbetini ekledikten 5 dakika sonra eklerseniz daha iyi olur. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025