Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 1 paket baklavalık yufka
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi (arası) için:
- 1 kase fındık (çekilmiş) (ceviz ve ya Antep fıstığı kullanabilirsiniz)
Şerbeti için:
- 1 litre süt
- 5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak süt şerbetimizi hazırlayacağız. Sütümüzü ve şekerimizi bir tencere içine alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- 15 dakika kaynaması yeterli olacaktır ve soğumaya bırakın.
- Tereyağımızı bir cezve de eritip üzerine sıvı yağ ekliyoruz.
- Yufkamızı tepsi boyutunda kesiyoruz ve tepsimizi yağlıyoruz.
- İki kat yufka koyduktan sonra erittiğimiz tereyağımızdan alıp 2-3 kaşık yufkamızı yağlıyoruz. Tekrar iki kat koyup tekrar yağlıyoruz.
- 20 kat bu şekilde yağladıktan sonra çekmiş olduğumuz ceviz vs. ekliyoruz.
- Tam kaplasın üstünü istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Daha sonra kalan yufkalarımızı 2 katta bir yağlayıp koyuyoruz.
- Yapımını bitirdiğimiz tatlımızı dilim dilim olacak şekilde kesiyoruz ve son olarak üzerine tereyağımızı ekliyoruz.
- Son olarak da 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırınızın altı üstü bir yansın.
- Süt şerbetini soğuk olarak eklemelisiniz. Fırından çıkan tatlının sıcağın çekmesini bekliyoruz (5dk. Civarı) daha sonra şerbeti ekliyoruz. Kakaosunu şerbetini ekledikten 5 dakika sonra eklerseniz daha iyi olur. Afiyet olsun.