Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 1 paket baklavalık yufka
- 300 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
- 300 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya (varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt)
Üzeri için:
- 80 gram sütlü çikolata (1 tablet) (buzlukta beklesin)
- 1 yemek kaşığı süt tozu (kakaolu)
Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencere içerisine 1 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri alarak ocakta orta ateşte pişirin ve şekerlerin erimesini bekleyin.
- Toz şeker eridiğinde varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt ekleyin yoksa 1 paket şekerli vanilin ekleyerek devam edin. Ardından 3 su bardağı sütü ekleyerek ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- 300 gram tereyağ bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte erimesini sağlayın. Eridiği zaman üzerine biriken köpükleri (yoğurdu) videodaki gibi toplayın. Şimdi başlayabilirsiniz.
- Taze baklava yufkalarını videodaki gibi tepsi ölçüsüne göre kesebilir veya parça parça yerleştirebilirsiniz. Kullandığınız tepsinin altını erittiğiniz tereyağ ile iyice yağlayın.
- Şimdi paketteki yufkaların yarısını tek tek tepsiye dizin. Yufka aralarını çok az yağlamayı unutmayın. 2 yufka da bir yağlayabilirsiniz.
- Paketteki yufkaların yarısı tepsiye yerleştiğinde üzerine öğütülmüş cevizi dilediğiniz miktarda serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde ara sıra yağlayarak tepsi içerisine üst üste yerleştirin.
- Şimdi videodaki gibi dilimleme işlemine başlayın. Bir sıra kestikten sonra kare dilimleri oluşturmadan önce eritilmiş kalan yağ ile üzerini tamamen yağlayın.
- Ardından kare dilimleri oluşturmak için tepsiyi diğer yönde çevirin ve kesme işlemini tamamlayın.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 45/50 dakika pişirin. (her fırın farklı pişirebilir süresi değişebilir) önemli olan ağır ağır pişmesi, ona zaman tanıyın.
- Fırından çıkan baklavayı en az 30 dakika dinlendirin ve ardından oda sıcaklığındaki şerbeti üzerine dökün.
- Buzlukta bekleyen sütlü çikolatayı çıkarın ve rendenin küçük tarafıyla iyice rendeleyin. Rendelenmiş çikolata parçaları üzerine ara sıra birer çay kaşığı kakaolu süt tozu ekleyerek birbirine yapışmasını engelleyin.
- Hazırladığınız çikolata rendesini baklava dilimleri üzerine birer çay kaşığı bırakın ve baklavayı bir kaç saat şerbet çekmesi için dinlendirin. Ardından buzdolabında saklayabilir maksimum 1 hafta içinde tüketebilirsiniz.
Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Baklava yufkası taze olmalı. Çikolata rendelenmeden önce buzlukta olmalı. Baklava buzdolabında saklanmalı Bardak ölçüsü: 180 ml