Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava tarifi: Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava için:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 300 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 300 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya (varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt)

Üzeri için:

  • 80 gram sütlü çikolata (1 tablet) (buzlukta beklesin)
  • 1 yemek kaşığı süt tozu (kakaolu)

Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencere içerisine 1 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri alarak ocakta orta ateşte pişirin ve şekerlerin erimesini bekleyin.
  • Toz şeker eridiğinde varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt ekleyin yoksa 1 paket şekerli vanilin ekleyerek devam edin. Ardından 3 su bardağı sütü ekleyerek ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • 300 gram tereyağ bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte erimesini sağlayın. Eridiği zaman üzerine biriken köpükleri (yoğurdu) videodaki gibi toplayın. Şimdi başlayabilirsiniz.
  • Taze baklava yufkalarını videodaki gibi tepsi ölçüsüne göre kesebilir veya parça parça yerleştirebilirsiniz. Kullandığınız tepsinin altını erittiğiniz tereyağ ile iyice yağlayın.
  • Şimdi paketteki yufkaların yarısını tek tek tepsiye dizin. Yufka aralarını çok az yağlamayı unutmayın. 2 yufka da bir yağlayabilirsiniz.
  • Paketteki yufkaların yarısı tepsiye yerleştiğinde üzerine öğütülmüş cevizi dilediğiniz miktarda serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde ara sıra yağlayarak tepsi içerisine üst üste yerleştirin.
  • Şimdi videodaki gibi dilimleme işlemine başlayın. Bir sıra kestikten sonra kare dilimleri oluşturmadan önce eritilmiş kalan yağ ile üzerini tamamen yağlayın.
  • Ardından kare dilimleri oluşturmak için tepsiyi diğer yönde çevirin ve kesme işlemini tamamlayın.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 45/50 dakika pişirin. (her fırın farklı pişirebilir süresi değişebilir) önemli olan ağır ağır pişmesi, ona zaman tanıyın.
  • Fırından çıkan baklavayı en az 30 dakika dinlendirin ve ardından oda sıcaklığındaki şerbeti üzerine dökün.
  • Buzlukta bekleyen sütlü çikolatayı çıkarın ve rendenin küçük tarafıyla iyice rendeleyin. Rendelenmiş çikolata parçaları üzerine ara sıra birer çay kaşığı kakaolu süt tozu ekleyerek birbirine yapışmasını engelleyin.
  • Hazırladığınız çikolata rendesini baklava dilimleri üzerine birer çay kaşığı bırakın ve baklavayı bir kaç saat şerbet çekmesi için dinlendirin. Ardından buzdolabında saklayabilir maksimum 1 hafta içinde tüketebilirsiniz.

Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Baklava yufkası taze olmalı. Çikolata rendelenmeden önce buzlukta olmalı. Baklava buzdolabında saklanmalı Bardak ölçüsü: 180 ml


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025