Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifi: Soğuk Ayran Aşı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Soğuk Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Soğuk Ayran Aşı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet taze nane
- 2 bardak aşurelik buğday
- 2 kilogram yoğurt (çırpılmış)
- 1 büyük su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle buğdayınızı güzelce yıkayın ve tencereye koyup üzerine sıcak su ve biraz tuz ekleyip kaynatın.
- Kaynadıktan sonra altını ve kapağını kapatın 2 saat bekleyin. Şişen ve hazır olan buğdaylarınızın suyunu süzüp buzdolabına kaldırın.
- Yoğurduğunuzu bir tencereye alıp güzelce cırpın ve üzerine ne çok cıvık nede cok yoğun olacak sekilde soğuk su ekleyip tekrar karıştırın ve arzuya göre tuz ekleyin.
- Son olarak nanelerinizi güzelce yıkayıp, doğrayın ve hazırladığınız yoğurdun icerisine dolaptaki buğday ve nanenizi ekleyin.
Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdunu cok sulu yapmayın.
Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifi için servis önerisi
Soğuk servis ediniz.