Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğanlı Susamlı Girit Böreği Tarifi

Soğanlı Susamlı Girit Böreği

Soğanlı Susamlı Girit Böreği Tarifi

Soğanlı Susamlı Girit Böreği tarifi: Soğanlı Susamlı Girit Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Susamlı Girit Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğanlı Susamlı Girit Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İçi İçin:

  • 1 kg. soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Soğanlı Susamlı Girit Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için; piyazlık doğradığınız soğanları geniş bir tavaya alın, zeytinyağı ve tuzla birlikte iyice yumuşayana kadar kavurun. Kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için; yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
  • Üzerine unu ve kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur olana dek yoğurun. Kıvamı cıvık olursa kontrollü şekilde un eklemesi yapabilirsiniz.
  • Kıvam alan hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın.
  • Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın.
  • Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın.
  • Üzeri için yumurtayı çırpın ve fırçayla üst kata sürün. En üstünü de kavrulmuş susamla kaplayın.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Pişen böreği dilimleyerek, ister sıcak ister oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025