Soğanlı Susamlı Girit Böreği Tarifi
Soğanlı Susamlı Girit Böreği tarifi: Soğanlı Susamlı Girit Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Susamlı Girit Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Soğanlı Susamlı Girit Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İçi İçin:
- 1 kg. soğan (piyazlık doğranmış)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Soğanlı Susamlı Girit Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için; piyazlık doğradığınız soğanları geniş bir tavaya alın, zeytinyağı ve tuzla birlikte iyice yumuşayana kadar kavurun. Kenara alıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için; yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
- Üzerine unu ve kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur olana dek yoğurun. Kıvamı cıvık olursa kontrollü şekilde un eklemesi yapabilirsiniz.
- Kıvam alan hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Böldüğünüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın.
- Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın.
- Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın.
- Üzeri için yumurtayı çırpın ve fırçayla üst kata sürün. En üstünü de kavrulmuş susamla kaplayın.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.
- Pişen böreği dilimleyerek, ister sıcak ister oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun!