Soğanlı Peynirli Tepsi Poğaçası Tarifi
Soğanlı Peynirli Tepsi Poğaçası tarifi: Soğanlı Peynirli Tepsi Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Peynirli Tepsi Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Soğanlı Peynirli Tepsi Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
İçi için:
- 1 kase karamelize soğan
- 1 kase peynir
Üstü için:
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Soğanlı Peynirli Tepsi Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Hamurunu yaparak başlıyoruz. Unu yoğurma kabına alıyoruz ve ortasını çukur yapıp geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyip yoğuruyoruz.
- Hazır olan hamurun üstünü streçleyip 30 dakika dinlendiriyoruz.
- O sırada soğanları yağ ile tavada karamelize ediyoruz. Peynirliler için de peynirlerimizi hazırlıyoruz.
- Hamur dinlendikten sonra tüm hamuru eşit parçalara bölüyoruz. Tepsimizin tabanını çok az yağlıyoruz ve hamurları tek tek doldurup tepsiye diziyoruz.
- En son üzerlerine yağ sürüyoruz ve 200 derece önceden ısınmış fırında altlı üstlü 25-30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra da tekrar üstlerine yağ sürüyoruz ve enfes poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun.