Soğanlı Et Kavurma Tarifi
Soğanlı Et Kavurma tarifi: Soğanlı Et Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Et Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soğanlı Et Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 su bardağı sıcak su
Soğanlı Et Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayın ve süzün.
- Soğanların kabuklarını soyun ve julyen şeklinde doğrayın.
- Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısınmaya bırakın. Isınan tavaya etleri ekleyin ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Ardından ateşin altını kısın. İçerisine sıvı yağ ve yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Karıştırın. Baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Son olarak doğranmış soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 2-3 dakika kavurun.
- Kapağını kapatın ve arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğanlar diriliğini kaybedip, etler tam anlamıyla suyu çekince ocağın altını kapatabilirsiniz.
- Üzerine biraz kekik serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğanlı Et Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Soğanların biraz diri kalmasını istiyorsanız soğanları ekledikten sonra 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Soğanlı Et Kavurma tarifi için servis önerisi
Lezzetli bir bulgur pilavının yanında servis edebilirsiniz.