Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğanlı Et Kavurma Tarifi

Soğanlı Et Kavurma

Soğanlı Et Kavurma Tarifi

Soğanlı Et Kavurma tarifi: Soğanlı Et Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Et Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğanlı Et Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Soğanlı Et Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayın ve süzün.
  • Soğanların kabuklarını soyun ve julyen şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısınmaya bırakın. Isınan tavaya etleri ekleyin ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın.
  • Etler suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Ardından ateşin altını kısın. İçerisine sıvı yağ ve yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Karıştırın. Baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak doğranmış soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 2-3 dakika kavurun.
  • Kapağını kapatın ve arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğanlar diriliğini kaybedip, etler tam anlamıyla suyu çekince ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Üzerine biraz kekik serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğanlı Et Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Soğanların biraz diri kalmasını istiyorsanız soğanları ekledikten sonra 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Soğanlı Et Kavurma tarifi için servis önerisi

Lezzetli bir bulgur pilavının yanında servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025