Soğanlı Ekmek Tarifi
Soğanlı Ekmek tarifi: Soğanlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Soğanlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı susam
Soğanlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz. İçerisine yavaş yavaş alabildiği kadar unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz (ele yapışır kıvamda olmalı).
- 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçi için: sıvı yağını sos tenceresine alıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
- Soğan pembeleşince susam hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz ocaktan alıp susamı ekliyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp fırın tepsisine koyuyoruz (hamuru ele alabilmek için elinizi hafiften yağlayabilirsiniz).
- Tepsiye koyduğumuz bezeleri yarım saat tepside mayalandırıyoruz.
- Mayalanan bezelerin üzerine bastırıp soğanlı sostan bolca koyuyoruz önceden ısıtılmış 200 derece fırında fanlı ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun.