Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğanlı Ekmek Tarifi

Soğanlı Ekmek

Soğanlı Ekmek Tarifi

Soğanlı Ekmek tarifi: Soğanlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğanlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzeri için:

  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı susam

Soğanlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz. İçerisine yavaş yavaş alabildiği kadar unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz (ele yapışır kıvamda olmalı).
  • 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  • İçi için: sıvı yağını sos tenceresine alıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  • Soğan pembeleşince susam hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz ocaktan alıp susamı ekliyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp fırın tepsisine koyuyoruz (hamuru ele alabilmek için elinizi hafiften yağlayabilirsiniz).
  • Tepsiye koyduğumuz bezeleri yarım saat tepside mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan bezelerin üzerine bastırıp soğanlı sostan bolca koyuyoruz önceden ısıtılmış 200 derece fırında fanlı ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025