Soğanlı Cheeseburger tarifi: Soğanlı Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Cheeseburger nasıl yapılır?
Soğanın ortasından burger ekmeği genişliğinde kalın bir dilim kesin. Soğanı hafifçe tuzlayın ve üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin.
Şalgamı ufak bir sos tavasında koyulaşana kadar kaynatın. Son olarak şekeri de ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Krem peyniri benmari ya da mikrodalgada ısıtın.
Burger köftesi için kıymayı yoğurmadan şekillendirin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Burgeri hazırlamaya başlamadan önce köftenizi oda sıcaklığına çıkartın ve tavanızı ısıtın. Burger köftesinin her iki yüzeyine de ince bir şekilde tuz serpin.
Sıcak tavada köfteyi önlü arkalı mühürleyin ve 200 derecelik fırında 4 dakika pişirin. Burger ekmeğini ikiye kesin, üst kısmın içini alın.
Ekmeğin her iki iç yüzeyine krem peynir sürün ve tavada ekmekleri kızartın. Burgeri oluştururken tabanın üzerine köfteyi koyun, kalan tüm krem peyniri köfteyi kaplayacak şekilde dökün.
Üzerine cips kırıntılarını serpin. Soğan diliminin üzerine şalgam sosu sürüp yerleştirin ve üst ekmeği de kapatıp servis edin. Afiyet olsun.