Soğanlı Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Soğanlı Ayran Aşı Çorbası tarifi: Soğanlı Ayran Aşı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlı Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soğanlı Ayran Aşı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı aşurelik buğday (bir gün önceden ıslatılmış)
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 dal dereotu
- 5 dal ince doğranmış taze nane
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) zeytinyağı
- 3 dal ince doğranmış taze soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
Soğanlı Ayran Aşı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Süzme yoğurt ile yoğurdu iyice çırpın.
- Akşamdan ıslatılıp haşlanmış nohut ve buğdayı, iyice soğuduktan sonra yoğurt karışımına ekleyin.
- Tuz ve soğuk suyu ekleyin. Su miktarı istediğiniz kıvama göre azaltılıp artırılabilir.
- İnce kıyılmış taze nane ve dereotunu da ekledikten sonra karışımı buzdolabına kaldırın.
- Zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Pul biber toz biber ve ince kıyılmış taze soğanları ekleyip soğanlar hafif diriliğini kaybedene kadar pişirin.
- Sos oda sıcaklığına geldiğinde çorbanın içine ekleyin. Afiyet olsun.
Soğanlı Ayran Aşı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak malzemelerin yoğurtlu karışıma, oda sıcaklığına gelmeden eklenmesi, yoğurdun kesilmesine sebep olacaktır.