Soğanlama Tarifi
Soğanlama tarifi: Soğanlama için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Soğanlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Soğanlama tarifi nasıl yapılır?
- Soğanlarınızı julyen şekilde doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın.
- Soğanları ilave edin üzerine biraz tuz ve 1 çay kaşığı kadar toz şeker ilave ederek hafif karamelize olana kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar kavurun. (duruma bağlı olarak soğanların yanmasını engellemek için azar azar su ekleyebilirsiniz)
- Baharatları ekleyin ve karşıtırın.
- Yumurtaları dilerseniz çırparak dilerseniz de göz olarak bırakarak soğanların üzerine kırın.
- Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alın.
- Bir tutam maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğanlama tarifinin püf noktası nedir?
Soğanlamanızı dilerseniz kıymalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Soğanlarınızın daha da karamelize bir hal almasını isterseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz.