Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğanlama Tarifi

Soğanlama

Soğanlama Tarifi

Soğanlama tarifi: Soğanlama için gerekli malzemeler nelerdir? Soğanlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğanlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Soğanlama tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanlarınızı julyen şekilde doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın.
  • Soğanları ilave edin üzerine biraz tuz ve 1 çay kaşığı kadar toz şeker ilave ederek hafif karamelize olana kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar kavurun. (duruma bağlı olarak soğanların yanmasını engellemek için azar azar su ekleyebilirsiniz)
  • Baharatları ekleyin ve karşıtırın.
  • Yumurtaları dilerseniz çırparak dilerseniz de göz olarak bırakarak soğanların üzerine kırın.
  • Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alın.
  • Bir tutam maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğanlama tarifinin püf noktası nedir?

Soğanlamanızı dilerseniz kıymalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Soğanlarınızın daha da karamelize bir hal almasını isterseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025