Soğan Turşusu Tarifi
Soğan Turşusu tarifi: Soğan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soğan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kırmızı soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı şeker
Soğan Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları soyup piyazlık doğruyoruz ve derin bir kaseye alıyoruz.
- Soğanları tuzla hafif ovarak karıştırıyoruz. Kavanoza iki avuç koyup, ortadan ayırdığımız sarımsaklardan birkaç tane atıp tekrar soğanları koyuyoruz.
- En üste kalan sarımsakları, karabiberleri ve defne yaprağını koyuyoruz.
- Sirke, su ve şekeri karıştırıyoruz. Sıvı karışımı kavanozun tepesinden boşaltıyoruz.
- Sirkemizden artacaktır. Soğanların kenarlarından bir kaşık yardımıyla yer açıyoruz ve kalan sirkeli karışımı tekrar ekliyoruz.
- Kapağı kapatıp kavanozu alt üst yapıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Afiyet olsun.