Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Turşusu Tarifi

Soğan Turşusu

Soğan Turşusu Tarifi

Soğan Turşusu tarifi: Soğan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kırmızı soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı şeker

Soğan Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları soyup piyazlık doğruyoruz ve derin bir kaseye alıyoruz.
  • Soğanları tuzla hafif ovarak karıştırıyoruz. Kavanoza iki avuç koyup, ortadan ayırdığımız sarımsaklardan birkaç tane atıp tekrar soğanları koyuyoruz.
  • En üste kalan sarımsakları, karabiberleri ve defne yaprağını koyuyoruz.
  • Sirke, su ve şekeri karıştırıyoruz. Sıvı karışımı kavanozun tepesinden boşaltıyoruz.
  • Sirkemizden artacaktır. Soğanların kenarlarından bir kaşık yardımıyla yer açıyoruz ve kalan sirkeli karışımı tekrar ekliyoruz.
  • Kapağı kapatıp kavanozu alt üst yapıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025