Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri Tarifi
Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri tarifi: Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Soğan Kebabı Tarifi İçin:
- 1 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık) (tek çekim veya zırh kıyması)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 22 adet kuru soğan (küçük boy)
Sosu İçin:
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı su
Elmalı Ters Yüz Kek Tarifi İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
Karamelli Taban İçin:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı krema
- 2 adet kırmızı elma
Sebze Mücveri Tarifi İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 adet rendelenmiş kabak
- 1 adet rendelenmiş patates
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 3 dal pırasa (doğranmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)
Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kasesinde kıymayı tuz ve karabiberle birlikte güzelce karıştırın.
- Kuru soğanları kabuğuyla birlikte, tamamen ikiye ayrılmayacak şekilde ortadan derin bir kesik atın.
- Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp soğanları yardığınız bölüme yerleştirin ve sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
- Ayrı bir kasede nar ekşisi, sıvı yağ, limon suyu ve suyu karıştırın.
- Soğan kebabını 185 derece fırında yaklaşık 65 dakika pişirin.
- Kebap fırında pişerken, 30. dakikada hazırlamış olduğunuz nar ekşili sosu soğanların üzerine gezdirin ve pişirmeye devam edin.
- Soğanların iç ısmı yumuşacık olduğunda kebabınız hazır demektir. Afiyet olsun!