Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri Tarifi

Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri

Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri Tarifi

Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri tarifi: Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Soğan Kebabı Tarifi İçin:

  • 1 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık) (tek çekim veya zırh kıyması)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 22 adet kuru soğan (küçük boy)

Sosu İçin:

  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı su

Elmalı Ters Yüz Kek Tarifi İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Karamelli Taban İçin:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 2 adet kırmızı elma

Sebze Mücveri Tarifi İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 adet rendelenmiş kabak
  • 1 adet rendelenmiş patates
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 3 dal pırasa (doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)

Soğan Kebabı, Elmalı Ters Yüz Kek, Sebze Mücveri tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kasesinde kıymayı tuz ve karabiberle birlikte güzelce karıştırın.
  • Kuru soğanları kabuğuyla birlikte, tamamen ikiye ayrılmayacak şekilde ortadan derin bir kesik atın.
  • Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp soğanları yardığınız bölüme yerleştirin ve sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  • Ayrı bir kasede nar ekşisi, sıvı yağ, limon suyu ve suyu karıştırın.
  • Soğan kebabını 185 derece fırında yaklaşık 65 dakika pişirin.
  • Kebap fırında pişerken, 30. dakikada hazırlamış olduğunuz nar ekşili sosu soğanların üzerine gezdirin ve pişirmeye devam edin.
  • Soğanların iç ısmı yumuşacık olduğunda kebabınız hazır demektir. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025