Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı

Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı tarifi: Soğan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 250 gram arpacık soğan
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 su bardağı su

Soğan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı bir kaba alın.
  • Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi kıymaya ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Arpacık soğanları iyice yıkayın ve kabuklarından arındırın.
  • Arpacık soğanları ortadan ikiye bölün ama tam olarak ayırmadan kesmeye dikkat edin.
  • Hazırladığınız harcı soğanların içine yerleştirin ve ısıya dayanıklı cam kaba dizin.
  • 1/2 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla karıştırın ve soğanların üzerine gezdirin.
  • 20 dakika pişirin ve 20 dakikanın sonunda fırından çıkartın.
  • Nar ekşisini ölçülü suyla sulandırın ve 20 dakika daha pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Soğan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Soğanları ortadan ikiye ayırırken arasına harç konacağını düşünerek fazla derin kesmeyin.

Soğan Kebabı tarifi için servis önerisi

Yanında da bol maydanoz, ızgara domates ve lavaş ekmeğiyle servis etmeyi unumayın. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025