Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı

Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı tarifi: Soğan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kg. küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su

Soğan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alarak güzelce yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Köfteler dinlenirken, soğanların tepesini kestikten sonra en üstteki kabuğu soyun. Soğanları tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin.
  • Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin.
  • Salça ve suyu karıştırarak köftelerin üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Daha sonra üzerine nar ekşisini gezdirerek 10 dakika daha pişirin ve afiyetle tüketin.

Soğan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Köftelerin diri ve lezzetli olması için, yalnızca bir kez çekilmiş kıyma kullanmalı ve kuzu kıyma karıştırmalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025