Soğan Halkası Tarifi
Soğan Halkası tarifi: Soğan Halkası için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Halkası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soğan Halkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı maden suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
- 1 su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Soğan Halkası tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.
- Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
- Çıtır kaplama harcı için; yumurta, süt, maden suyu, elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi derin bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız kaplama harcını, pürüzsüz bir kıvamda olması için tel süzgeçten geçirip ayrı bir yere alın.
- Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Galeta unu ya da çekilmiş bayat ekmek içini düz bir tabağa alın.
- İnce ince halkalarına ayrılmış her bir soğan halkasını öncelikle kaplama harcına batırıp fazlasını aldıktan sonra galeta ununa bulayın.
- Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
- Fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz çıtır soğan halkalarını, ev yapımı soslar eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Soğan Halkası tarifinin püf noktası nedir?
Hazırlık süresine de dahil olan bir püften bahsediyoruz. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları, acı tadının çıkması için 30 dakika kadar bol suda bekletebilirsiniz.Kaplamanın sönmemesi için kızaran soğan halkalarını bekletmeden servis etmelisiniz.
Soğan Halkası tarifi için servis önerisi
Çıtır soğan halkalarını ketçap, mayonez ya da hardal yerine kendi hazırladığınız soslarla servis edebilirsiniz.