Soğan Dolması Tarifi
Soğan Dolması tarifi: Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet soğan
- 400 gram yağsız kıyma
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanların kabuklarını çıkarın ve haşlayın.
- Haşlanan soğanları nazikçe kat kat ayırın.
- Tavayı ısıtın ve zeytinyağı ile yağlayın. Yağ ısınınca kıymayı soteleyeme başlayın. Tuz, karabiber ve diğer baharatlarla lezzetlendirin.
- Biber salçası ve pirinçleri ilave edin ve altını kapatın. İç harcı soğumaya bırakın.
- Haşlanan soğanları kat kat ayırın ve iç harç doldurarak kapatın.
- Tencereye düzgünce dizin ve soğanların yarısına gelinceye kadar su doldurun. Pirinçler şişene ve pişene kadar pişirin, işte bu kadar, afiyet olsun!
Soğan Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Soğanları 7-8 dakika haşlamak, katları ayırmak için yeterli olacaktır.
Soğan Dolması tarifi için servis önerisi
Yoğurt ve dereotu ile servis ederek sunumu güzelleştirebilirsiniz.