Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması tarifi: Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet soğan
  • 400 gram yağsız kıyma
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanların kabuklarını çıkarın ve haşlayın.
  • Haşlanan soğanları nazikçe kat kat ayırın.
  • Tavayı ısıtın ve zeytinyağı ile yağlayın. Yağ ısınınca kıymayı soteleyeme başlayın. Tuz, karabiber ve diğer baharatlarla lezzetlendirin.
  • Biber salçası ve pirinçleri ilave edin ve altını kapatın. İç harcı soğumaya bırakın.
  • Haşlanan soğanları kat kat ayırın ve iç harç doldurarak kapatın.
  • Tencereye düzgünce dizin ve soğanların yarısına gelinceye kadar su doldurun. Pirinçler şişene ve pişene kadar pişirin, işte bu kadar, afiyet olsun!

Soğan Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Soğanları 7-8 dakika haşlamak, katları ayırmak için yeterli olacaktır.

Soğan Dolması tarifi için servis önerisi

Yoğurt ve dereotu ile servis ederek sunumu güzelleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025