Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması tarifi: Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dolma için:

  • 9 adet orta boy soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanlar soyulup yıkanır. Bir tarafından çizik atılıp kaynayan tuzlu suda 15 dakika haşlanır.
  • Sudan alınıp biraz soğuduktan sonra yaprak yaprak ayrılıp soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir kapta ince doğranmış soğan, kıyma, pirinç ve baharatlar yoğrularak iyice karıştırılır.
  • Zeytinyağ da eklenip karıştırmaya devam edilir. Soğan yapraklarına birer tatlı kaşığı harç koyulup sarılarak tencereye dizilir.
  • Sosu için salça, zeytinyağ, tuz ve kaynar su bir kapta karıştırılıp dolmaların üzerine dökülür. (üzerini geçecek kadar su olmalı)
  • Dolmaların üzerine tabak gibi bir ağırlık koyulup kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp ılındıktan sonra tercihe bağlı maydanoz ve yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025