Soğan Dolması Tarifi
Soğan Dolması tarifi: Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolma için:
- 9 adet orta boy soğan
- 250 gram dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1/3 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 2,5 su bardağı kaynar su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanlar soyulup yıkanır. Bir tarafından çizik atılıp kaynayan tuzlu suda 15 dakika haşlanır.
- Sudan alınıp biraz soğuduktan sonra yaprak yaprak ayrılıp soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kapta ince doğranmış soğan, kıyma, pirinç ve baharatlar yoğrularak iyice karıştırılır.
- Zeytinyağ da eklenip karıştırmaya devam edilir. Soğan yapraklarına birer tatlı kaşığı harç koyulup sarılarak tencereye dizilir.
- Sosu için salça, zeytinyağ, tuz ve kaynar su bir kapta karıştırılıp dolmaların üzerine dökülür. (üzerini geçecek kadar su olmalı)
- Dolmaların üzerine tabak gibi bir ağırlık koyulup kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp ılındıktan sonra tercihe bağlı maydanoz ve yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.