Soğan Dolması Tarifi
Soğan Dolması tarifi: Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7-8 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 fincan sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 250 gram kıyma (veya kuşbaşı et)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet nane
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyuyoruz. Ortadan bölmeden, derince bir çizik halinde kesip haşlıyoruz.
- Haşlanan soğanları sudan çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Haşlama suyunu kenara ayırıyoruz.
- İç malzemelerini karıştırıp harcımızı hazırlıyoruz. Soğanların yapraklarını ayırıp orta kısımlarına harç dolduruyoruz. Rulo şeklinde sarıp tencereye diziyoruz.
- Domates salçası, su ve sıvı yağı bir bardakta çırpıp dolmaların üzerine gezdiriyoruz. Ayırdığımız soğan suyunu da tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz.
- Kısık ateşte 45 dakika pişen dolmalar hazır. Afiyet olsun.