Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması tarifi: Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7-8 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma (veya kuşbaşı et)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyuyoruz. Ortadan bölmeden, derince bir çizik halinde kesip haşlıyoruz.
  • Haşlanan soğanları sudan çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Haşlama suyunu kenara ayırıyoruz.
  • İç malzemelerini karıştırıp harcımızı hazırlıyoruz. Soğanların yapraklarını ayırıp orta kısımlarına harç dolduruyoruz. Rulo şeklinde sarıp tencereye diziyoruz.
  • Domates salçası, su ve sıvı yağı bir bardakta çırpıp dolmaların üzerine gezdiriyoruz. Ayırdığımız soğan suyunu da tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz.
  • Kısık ateşte 45 dakika pişen dolmalar hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025