Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

Sodalı Tepsi Böreği

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

Sodalı Tepsi Böreği tarifi: Sodalı Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Tepsi Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sodalı Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 250 gram beyaz peynir
  • 6-7 dal maydanoz

Üzeri için:

  • 1 şişe maden suyu (soda)

Sodalı Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkalardan birisini alın ve hafifçe yağlanmış yuvarlak bir tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde serin.
  • Derince bir kâsede sos için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve güzelce çırpın.Hazırladığınız sostan 5 yemek kaşığını daha sonra üstüne sürmek için bir kenara ayırın.
  • Kalan 4 yufkayı her bir yufka 4 parça olacak şekilde bölün ve 16 parça yufka elde edin.Hazırladığınız sosa bu yufka parçalarından 8 tanesini batırın
  • İç harcı için peynirle ince doğranmış maydanozu karıştırın.
  • Sonra tepsiye sermiş olduğunuz yufkanın üstüne gelişigüzel serpiştirin.  Üzerine peynirli karışımdan ilave edin.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde sos batırın ve harcın üstüne gelişigüzel bir şekilde yayın.Kenarda kalan yufkaları böreğin üstüne kapatın ve keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz böreğin üstüne kenara ayırdığınız sosu fırçayla sürün ve ardından bir şişe maden suyunu üstüne gezdirin.
  • Börek maden suyunu çekince önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025