Sodalı Tepsi Böreği Tarifi
Sodalı Tepsi Böreği tarifi: Sodalı Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
21 dilim
Sodalı Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 250 gram beyaz peynir
- 6-7 dal maydanoz
Üzeri için:
Sodalı Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yufkalardan birisini alın ve hafifçe yağlanmış yuvarlak bir tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde serin.
- Derince bir kâsede sos için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve güzelce çırpın.Hazırladığınız sostan 5 yemek kaşığını daha sonra üstüne sürmek için bir kenara ayırın.
- Kalan 4 yufkayı her bir yufka 4 parça olacak şekilde bölün ve 16 parça yufka elde edin.Hazırladığınız sosa bu yufka parçalarından 8 tanesini batırın
- İç harcı için peynirle ince doğranmış maydanozu karıştırın.
- Sonra tepsiye sermiş olduğunuz yufkanın üstüne gelişigüzel serpiştirin. Üzerine peynirli karışımdan ilave edin.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde sos batırın ve harcın üstüne gelişigüzel bir şekilde yayın.Kenarda kalan yufkaları böreğin üstüne kapatın ve keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
- Dilimlediğiniz böreğin üstüne kenara ayırdığınız sosu fırçayla sürün ve ardından bir şişe maden suyunu üstüne gezdirin.
- Börek maden suyunu çekince önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!