Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sodalı Taze Fasulye Kızartması Tarifi

Sodalı Taze Fasulye Kızartması

Sodalı Taze Fasulye Kızartması Tarifi

Sodalı Taze Fasulye Kızartması tarifi: Sodalı Taze Fasulye Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Taze Fasulye Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sodalı Taze Fasulye Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kg. taze fasulye
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı maden sodası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızarmak İçin:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Sodalı Taze Fasulye Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tencerede su kaynatın. Uçlarını keserek ayıkladığınız fasulyeleri kaynar suda 5-6 dakika, rengi koyulaşana kadar haşlayın.
  • Haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba aktarın.
  • Soğuyan fasulyelerin suyunu süzün ve kağıt havluyla kurulayarak fazla suyunu alın.
  • Kızartma panesi için; un, kabartma tozu, tuz, zeytinyağı ve sodayı bir kasede pürüzsüz ve ince bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • Yayvan bir kızartma tavasında yağı kızdırın. Taze fasulyeleri paneye bulayarak yağa atın.
  • Arkalı, önlü çevirerek her iki tarafları da altın sarısı bir renk alana dek pişirin ve fazla yağını alması için havlu kağıt serdiğiniz bir kaba alın.
  • Süzme yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025