Sodalı Taze Fasulye Kızartması Tarifi
Sodalı Taze Fasulye Kızartması tarifi: Sodalı Taze Fasulye Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Taze Fasulye Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sodalı Taze Fasulye Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kg. taze fasulye
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı maden sodası
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızarmak İçin:
Sodalı Taze Fasulye Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencerede su kaynatın. Uçlarını keserek ayıkladığınız fasulyeleri kaynar suda 5-6 dakika, rengi koyulaşana kadar haşlayın.
- Haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba aktarın.
- Soğuyan fasulyelerin suyunu süzün ve kağıt havluyla kurulayarak fazla suyunu alın.
- Kızartma panesi için; un, kabartma tozu, tuz, zeytinyağı ve sodayı bir kasede pürüzsüz ve ince bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Yayvan bir kızartma tavasında yağı kızdırın. Taze fasulyeleri paneye bulayarak yağa atın.
- Arkalı, önlü çevirerek her iki tarafları da altın sarısı bir renk alana dek pişirin ve fazla yağını alması için havlu kağıt serdiğiniz bir kaba alın.
- Süzme yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun!