Sodalı Pamuk Açma Tarifi
Sodalı Pamuk Açma tarifi: Sodalı Pamuk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Pamuk Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Sodalı Pamuk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 şişe soda
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5 - 5,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 4-5 yemek kaşığı susam
İçi için:
- 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Sodalı Pamuk Açma tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve toz şekeri alın. Güzelce karıştırın.
- Ardından yumurta beyazı, soda ve sıvı yağı da ilave edin.
- Sıvıların üzerine azar azar un ilave edin. Son olarak tuzu da ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
- Hamurunuzun üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve hafif unlayarak tezgahta, nemli bir bezi de üzerine örterek 10 dakika mayalandırın.
- Hazırladığınız bezeleri merdane yardımıyla hafifçe açın. İçerisine tereyağı sürün ve rulo şeklinde uzatın.
- İki ruloyu birbirine örgü şeklinde sarın ve uçlarını birleştirerek açma şeklini verin.
- Fırın tepsisinin üzerine açmaları alın ve fırın tepsisinden 10 dakika daha mayalandırın.
- Üzerine yumurta beyazı sürün ve susam serpin. 180 derecelik fırında üzerine renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.