Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sodalı Pamuk Açma Tarifi

Sodalı Pamuk Açma

Sodalı Pamuk Açma Tarifi

Sodalı Pamuk Açma tarifi: Sodalı Pamuk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Pamuk Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sodalı Pamuk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 şişe soda
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 - 5,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 4-5 yemek kaşığı susam

İçi için:

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Sodalı Pamuk Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve toz şekeri alın. Güzelce karıştırın.
  • Ardından yumurta beyazı, soda ve sıvı yağı da ilave edin.
  • Sıvıların üzerine azar azar un ilave edin. Son olarak tuzu da ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
  • Hamurunuzun üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve hafif unlayarak tezgahta, nemli bir bezi de üzerine örterek 10 dakika mayalandırın.
  • Hazırladığınız bezeleri merdane yardımıyla hafifçe açın. İçerisine tereyağı sürün ve rulo şeklinde uzatın.
  • İki ruloyu birbirine örgü şeklinde sarın ve uçlarını birleştirerek açma şeklini verin.
  • Fırın tepsisinin üzerine açmaları alın ve fırın tepsisinden 10 dakika daha mayalandırın.
  • Üzerine yumurta beyazı sürün ve susam serpin. 180 derecelik fırında üzerine renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025