Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi
Sodalı Karnabahar Kızartması tarifi: Sodalı Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sodalı Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 şişe maden suyu
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
Sodalı Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları dikkatli bir şekilde çiçeklerine ayırın. Ardından güzelce yıkayın.
- İçi su dolu bir tencerenin içerisine suyu alın, kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı un ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları suyun içerisine atın. Çok hafif haşlanana kadar suyun içerisinde pişmeye bırakın. Haşlama işlemi maksimum 5-7 dakika kadar olsun. Karnabaharlar formlarını kaybetmesinler.
- Haşlandıktan sonra tencereden alın ve karnabaharlarınızı bir süzgecin üzerinde soğuk sudan geçirin. Sularının güzelce süzülmesini bekleyin.
- Bir kaseye yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ekleyerek güzelce çırpın. Diğer kaselere de un ve galeta ununu koyun.
- Karnabaharların üzerine maden suyunu döküp 4-5 dakika bekletin. Ardından karnabaharları önce una, sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın.
- Yağınızı derin bir tava ya da tencereye alın. Güzelce kızdırın. Ardından karnabaharları tek tek dikkatli bir şekilde yağa bırakın. Çok fazla karıştırmamaya özen göstererek ve karnabaharların arasında boşluklar bırakarak kızartın.
- Ardından maşa ya da kevgir yardımıyla dikkatli bir şekilde yağdan alın. Kağıt havlu serili kağıda koyup fazla yağını süzdürün. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!