Sodalı Gül Böreği Tarifi
Sodalı Gül Böreği tarifi: Sodalı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Sodalı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı soda
İç harcı için:
- 200 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kuru kekik (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)
Sodalı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sos malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- Taze yufkaları tezgahın üzerine serin ve bıçak yardımıyla 4 eşit parçaya bölün. Sostan fırça yardımıyla bolca sürün.
- İç harcı için tüm malzemeleri karıştırın ve yufkaların içerisine yayın. Ardından rulo şeklinde sarın.
- Rulo haldeki böreklerinizi gül şeklinde dolayın. Doladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eğer kalmışsa sostan gezdirin. Çok fazla gezdirmeyin. Ardından fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- İsteğinize bağlı olarak susam, haşhaş ya da çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verin.
- Sosunu güzelce çekip üzeri kızarana kadar 30-40 dakika arası pişirin. Çıkarıp sıcak servis edin. Afiyetler olsun.