Sodalı Dilim Börek Tarifi
Sodalı Dilim Börek tarifi: Sodalı Dilim Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Dilim Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Sodalı Dilim Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 şişe maden suyu
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için:
- 100 gram lor peyniri
- 100 gram beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 bağ pırasa
Üstü için:
Sodalı Dilim Börek tarifi nasıl yapılır?
- Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın ve bir kenara alın.
- Yufkanın bir tanesini alın ve tezgaha serin. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine eşit bir şekilde sürün.
- “D” şeklinde olacak şekilde yufkayı ortadan ikiye katlayın. Sostan tekrar yufkanın katladığınız kısmının üstüne sürün.
- İç harcı için; peynirleri ince ince doğranmış maydanoz ve pırasa ile güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcı sosladığınız yufkanın uzun kenarına serin ve rulo şeklinde yuvarlayın.
- Ortalama 4 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimler halinde kesin ve hazırladığınız dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın ve üstlerine yumurta sarılarını sürün.
- Fırın tepsisini buzdolabına kaldırın ve bu şekilde yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirme süresinin sonunda önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına sürün ve yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak, ara ara kontrol ederek üstleri güzelce kızarana dek pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Sodalı Dilim Börek tarifinin püf noktası nedir?
İç malzemesinde damak zevkinize göre pırasa yerine; kıyma, patates ya da ıspanak da kullanabilirsiniz.