Sodalı Buzluk Böreği Tarifi
Sodalı Buzluk Böreği tarifi: Sodalı Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Buzluk Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Sodalı Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
İçi için:
Üzeri için:
Sodalı Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tezgahın üzerine yufkaları serin ve bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
- Yağlanmış yufkaları 6-8 parça halinde üçgen bir biçimde kesin.
- Ezine peynirlerini ufalayın ve kestiğiniz parçaların üzerine aktararak güzelce sarın. Uçlarını su yardımıyla birleştirin.
- Tüm yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra buzdolabı poşetlerinin içerisine aktarın ve buzluğa atın.
- Kullanmak istediğiniz zaman çıkarın. Bir kabın içerisine sıvı yağ ve sodayı karıştırın.
- Buzluktan çıkardığınız börekleri bu sıvı karışımının içerisine atın ve hafifçe ıslanmalarını sağlayın.
- Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine börekleri dizin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.
- Öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Üzeri kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Sodalı Buzluk Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Hazırlayacağınız sodalı karışımın içerisinde böreklerinizi çok da fazla bekletmemeye özen gösterin.