Sodalı Buzluk Böreği Tarifi
Sodalı Buzluk Böreği tarifi: Sodalı Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Buzluk Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sodalı Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- 2 adet yumurta akı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)
- 1 kase peynir (içi için)
- 2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 2 yemek kaşığı susam
Sodalı Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Sosu için tereyağı eritilir. Soda, yumurta akları, sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
- Bir yufka tezgaha serilir ve üzerine bol bol sos gezdirilir.
- Üzerine ikinci yufka koyulup yine bol sos gezdirilir.
- Üçüncü yufkaya da sos gezdirildikten sonra yufkalar artı şeklinde 4 parçaya bölünür. Sonra istenilen büyüklükte üçgenler elde edilir.
- Geniş taraflarına iç harç koyulup rulo şeklinde sarılır.
- Sos arttıysa üzerlerine gezdirilir ve dolapta dinlenmeye bırakılır. (Sonra yiyecekseniz direkt buzluğa koyabilirsiniz)
- Pişirileceği zaman, üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Sodalı Buzluk Böreği tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz hemen de pişirebilirsiniz ama sosu çekince daha lezzetli oluyor.