Sodalı Börek Tarifi
Sodalı Börek tarifi: Sodalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Sodalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soda (Ilık)
İç Malzemesi İçin:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Sodalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri bol suda haşlayalım. Çatal yardımıyla bir kapta ezelim.
- Tavayı ocağa alıp sıvı yağı dökelim. Küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ezdiğimiz patatesleri ekleyip iyice kavuralım. Baharat ve tuzu da ekleyip altını kapatalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştıralım.
- Tezgaha yufkayı tam açalım ve sosu sürelim.
- Dörde katlayıp kenarlarına patates harcından koyalım ve yayalım.
- Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla eşit şekilde keselim. Her yufkadan 4-5 adet çıkarmaya çalışalım.
- Yağladığımız tepsiye dizip son yufkaya kadar bu işlemi tekrarlayalım. Sodayı yufkaların üzerine döküp tepsiyi streçle saralım.
- En az 1 saat buz dolabında dinlendirelim. Dinlenen yufkaları dolaptan çıkarıp yumurta sarısını üzerilerine sürüp, susam veya çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.