Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sodalı Börek Tarifi

Sodalı Börek

Sodalı Börek Tarifi

Sodalı Börek tarifi: Sodalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sodalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soda (Ilık)

İç Malzemesi İçin:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Sodalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri bol suda haşlayalım. Çatal yardımıyla bir kapta ezelim.
  • Tavayı ocağa alıp sıvı yağı dökelim. Küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ezdiğimiz patatesleri ekleyip iyice kavuralım. Baharat ve tuzu da ekleyip altını kapatalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
  • Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştıralım.
  • Tezgaha yufkayı tam açalım ve sosu sürelim.
  • Dörde katlayıp kenarlarına patates harcından koyalım ve yayalım.
  • Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla eşit şekilde keselim. Her yufkadan 4-5 adet çıkarmaya çalışalım.
  • Yağladığımız tepsiye dizip son yufkaya kadar bu işlemi tekrarlayalım. Sodayı yufkaların üzerine döküp tepsiyi streçle saralım.
  • En az 1 saat buz dolabında dinlendirelim. Dinlenen yufkaları dolaptan çıkarıp yumurta sarısını üzerilerine sürüp, susam veya çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025