Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Şöbiyet Tatlısı tarifi: Şöbiyet Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şöbiyet Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Şöbiyet Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şöbiyet Hamuru İçin:
- 5-6 su bardağı un (kıvama göre artırılabilir)
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı nişasta (hamuru açmak için)
- 1 çay bardağı antep fıstığı (üzeri için)
İç Harcı İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin:
- 4 bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon suyu
Şöbiyet Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Suyu ve şekeri ocakta kaynatın.
- Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha yoğunlaşana kadar kaynatın.
- Şerbeti soğuması için ocaktan alın.
Şöbiyet Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetin ve ürünün sıcak olduğu tariflerde istenilen ürünün şerbetle yumuşamasıdır. Ancak bunun gibi ürün sıcak şerbet soğuk olduğunda ürünün çıtır çıtır olması sağlanır.
Şöbiyet Tatlısı tarifi için servis önerisi
Bir kaşık kaymakla değmeyin keyfinize...