Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Smashed Burger Tarifi

Smashed Burger

Smashed Burger Tarifi

Smashed Burger tarifi: Smashed Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Smashed Burger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Smashed Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ekmeği İçin:

  • 3 su bardağı un (340 gram)
  • 1 adet patates (200 gram)
  • 1,5 çay kaşığı maya (6 gram)
  • 1 çay kaşığı tuz (6 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (16 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (15 gram)
  • 1/2 su bardağı su (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)

Köftesi İçin:

  • 850 gram dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Arası İçin:

  • 6 yaprak marul
  • 6 dilim domates
  • 6 dilim salatalık turşusu
  • 3-4 yemek kaşığı soğan (küp küp doğranmış)
  • 12 dilim burger peyniri

Sosu İçin:

  • 6 yemek kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 2 yemek kaşığı turşu suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı soğan (püre haline getirilmiş)

Smashed Burger tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesi haşlayın ve pürüzsüz olana kadar ezin.
  • Patates sıcakken içerisine, tereyağı ve suyu ekleyip karıştırın.
  • Hamur mikserine önce un, toz şeker ve mayayı koyun.
  • Karıştırma işlemini başlatın ve patatesli karışımı azar azar ekleyin. Hamur bütünleşince azar azar tuzu da ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  • Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın ve yuvarlak sıkı bir form verin. Tekrar bir kaba alın ve üzerini hafifçe unlayıp, kapatın oda sıcaklığında yarım saat mayalayın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız bezeleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyun, üstlerini hafifçe bastırıp hamurları düzleştirin son olarak üstlerine nemli bez örtün ve yarım saat daha oda sıcaklığında mayalayın.
  • Fırını 190 derecede alt, üst ve fanlı olarak ısıtın.
  • Mayalanan hamurları sıcak fırında 12-15 dakika arasında üstleri kızarana kadar pişirin.nFırından çıkan ekmeklerin üzerine tereyağı sürün ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta dinlendirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025