Smashed Burger Tarifi
Smashed Burger tarifi: Smashed Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Smashed Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Smashed Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmeği İçin:
- 3 su bardağı un (340 gram)
- 1 adet patates (200 gram)
- 1,5 çay kaşığı maya (6 gram)
- 1 çay kaşığı tuz (6 gram)
- 1 yemek kaşığı toz şeker (16 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (15 gram)
- 1/2 su bardağı su (100 ml)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
Köftesi İçin:
- 850 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Arası İçin:
- 6 yaprak marul
- 6 dilim domates
- 6 dilim salatalık turşusu
- 3-4 yemek kaşığı soğan (küp küp doğranmış)
- 12 dilim burger peyniri
Sosu İçin:
- 6 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 2 yemek kaşığı turşu suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı soğan (püre haline getirilmiş)
Smashed Burger tarifi nasıl yapılır?
- Patatesi haşlayın ve pürüzsüz olana kadar ezin.
- Patates sıcakken içerisine, tereyağı ve suyu ekleyip karıştırın.
- Hamur mikserine önce un, toz şeker ve mayayı koyun.
- Karıştırma işlemini başlatın ve patatesli karışımı azar azar ekleyin. Hamur bütünleşince azar azar tuzu da ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
- Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın ve yuvarlak sıkı bir form verin. Tekrar bir kaba alın ve üzerini hafifçe unlayıp, kapatın oda sıcaklığında yarım saat mayalayın.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
- Yuvarladığınız bezeleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyun, üstlerini hafifçe bastırıp hamurları düzleştirin son olarak üstlerine nemli bez örtün ve yarım saat daha oda sıcaklığında mayalayın.
- Fırını 190 derecede alt, üst ve fanlı olarak ısıtın.
- Mayalanan hamurları sıcak fırında 12-15 dakika arasında üstleri kızarana kadar pişirin.nFırından çıkan ekmeklerin üzerine tereyağı sürün ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta dinlendirin.