Slatka Tarifi
Slatka tarifi: Slatka için gerekli malzemeler nelerdir? Slatka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Slatka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket vanilin (veya 1 adet çubuk vanilya)
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 damla limonun suyu
Üzeri İçin:
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Slatka tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye aktarın ve şekerin erimesi için karıştırın. Karıştırdıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Şerbet kaynadıktan sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyin, 10 dakika kadar kısık ateşte tıkırdattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri krema haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpın.
- Un, irmik, Hindistan cevizi, vanilin, kabartma tozu ve yoğurdu da karışıma ekledikten sonra malzemelerin birbirine iyice karışması için güzelce çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbı veya ısıya dayanıklı kabınızın içerisine bu karışımı aktarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Fırından fırına pişme süresinde değişiklikler yaşanacağından tatlınızı fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan ile kontrol edin. Bu noktada pişmediğini görürseniz kontrollü olarak 10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpiştirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.