Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek

Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek tarifi: Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı siyez unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 3-4 dal maydanoz

Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak ılık süt, yumurta, zeytinyağı, maya, şeker ve tuzu derin bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz.
  • Kıvamı sert olmayacak yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma sonrasında merdane yardımı ile hamurumuzu açıyoruz.
  • Sos için ezilmiş sarımsak yağ, kekik ve kıyılmış maydanozları karıştırıyoruz. Açtığımız hamuru tepsiye alıp üzerine sosu sürüyoruz. Bıçak yardımıyla kare kare kesiyoruz ve üzerine kaşar peyniri ekliyoruz.
  • Yarım saat kadar da tavada mayalanmaya bırakıyoruz, ardından 15 20 dakika arası fırında pişiriyoruz.

Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Mayalanma süresini ne kadar uzun tutarsanız o kadar yumuşak ve güzel olacaktır. Hamurun sert olmaması gerek. Yumuşak bir hamur olması gerek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025