Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek tarifi: Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı siyez unu
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 3-4 dal maydanoz
Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak ılık süt, yumurta, zeytinyağı, maya, şeker ve tuzu derin bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz.
- Kıvamı sert olmayacak yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma sonrasında merdane yardımı ile hamurumuzu açıyoruz.
- Sos için ezilmiş sarımsak yağ, kekik ve kıyılmış maydanozları karıştırıyoruz. Açtığımız hamuru tepsiye alıp üzerine sosu sürüyoruz. Bıçak yardımıyla kare kare kesiyoruz ve üzerine kaşar peyniri ekliyoruz.
- Yarım saat kadar da tavada mayalanmaya bırakıyoruz, ardından 15 20 dakika arası fırında pişiriyoruz.
Siyez Unlu Sarımsaklı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanma süresini ne kadar uzun tutarsanız o kadar yumuşak ve güzel olacaktır. Hamurun sert olmaması gerek. Yumuşak bir hamur olması gerek.