Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Siyez Unlu Poğaça Tarifi

Siyez Unlu Poğaça

Siyez Unlu Poğaça Tarifi

Siyez Unlu Poğaça tarifi: Siyez Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Unlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Siyez Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı siyez unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram beyaz peynir
  • 5 adet ceviz içi
  • 1/3 su bardağı maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Siyez Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu bir kabın içerisinde birleşinceye kadar çırpın.
  • Siyez unu, tuz ve karbonatı başka bir kap içerisinde karıştırıp zeytinyağlı karışım kabına azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri, kıydığınız maydanozu ve iri iri kıydığınız cevizleri birleştirip iç harcı hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayarak bastırın. İç harcı hamurun ortasına koyup hamuru kapatın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız hamurları yerleştirin. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
  • Susam ve çörek otu serptiğiniz hamurları 180 derece fırında ortalama 25-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun!

Siyez Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Fırın performansı değişiklik gösterdiği için kontrollü olarak pişirilmesi önerilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025