Siyez Unlu Poğaça Tarifi
Siyez Unlu Poğaça tarifi: Siyez Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Siyez Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı siyez unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram beyaz peynir
- 5 adet ceviz içi
- 1/3 su bardağı maydanoz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Siyez Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu bir kabın içerisinde birleşinceye kadar çırpın.
- Siyez unu, tuz ve karbonatı başka bir kap içerisinde karıştırıp zeytinyağlı karışım kabına azar azar ekleyerek yoğurun.
- Çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri, kıydığınız maydanozu ve iri iri kıydığınız cevizleri birleştirip iç harcı hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayarak bastırın. İç harcı hamurun ortasına koyup hamuru kapatın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız hamurları yerleştirin. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
- Susam ve çörek otu serptiğiniz hamurları 180 derece fırında ortalama 25-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun!
Siyez Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Fırın performansı değişiklik gösterdiği için kontrollü olarak pişirilmesi önerilir.