Siyez Unlu Poğaça Tarifi
Siyez Unlu Poğaça tarifi: Siyez Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 dilim
Siyez Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt (veya süt)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı siyez unu
- 1 tutam dereotu (kıyılmış)
- 1 kase lor peyniri
- 1 tutam çörek otu, haşhaş, susam, çekirdek içi
Siyez Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta yumurta, yoğurt, yağı iyice karıştırıyoruz.
- Ardından unu, kabartma tozunu, tuzu ve dereotunu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle hafif yuvarlıyoruz ve içine lor peyniri koyup tekrar yuvarlıyoruz.
- En son üzerilerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu, susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Siyez Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Fırında fırına fark olduğu için kontrol ederek pişirin.