Siyez Bulguru Pilavı Tarifi
Siyez Bulguru Pilavı tarifi: Siyez Bulguru Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Bulguru Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Siyez Bulguru Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 2 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 su bardağı domates suyu
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı tuz
Siyez Bulguru Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Siyez bulgurunu bir tencereye alın, üzerine iki su bardağı kaynar su ekleyin ve 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
- Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, toz zerdeçal ve kırmızı biberi koyun, orta ateşte yağı kızdırın. Doğranmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
- Süzülmüş bulguru tencereye alın, 1-2 dakika kadar aralarda karıştırarak kavurun.
- Tencereye domates suyu ve suyu aktarın. Pilavın tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika civarında pişirin.
- Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve en az 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Siyez Bulguru Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pilavı zeytinyağı yerine aynı miktarda tereyağı kullanarak da hazırlayabilirsiniz.