Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı Tarifi
Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı tarifi: Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 ml. su
- 80 gram siyez bulguru
- 100 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 40 gram soyulmuş iç badem
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nişasta
Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Suyu bir tencereye alıp siyez bulgurunu ekleyip kaynatmaya başlayın.
- Siyez bulgurumuz haşlanınca safran, zerdeçal, toz şeker ve tuz ilave edip bir taşım daha birlikte kaynatın.
- Nişastayı az bir su ile açıp kaynayan zerdeye kıvam alıncaya kadar dökün.
- İstede bağlı olarak isterseniz içerisine, isterseniz de üzerine badem atarak zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Siyez Bulgurlu Zerde Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerini badem, kuş üzümü, nar gibi meyveler ve kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz.