Siyez Bulgurlu Panak Paneer Tarifi
Siyez Bulgurlu Panak Paneer tarifi: Siyez Bulgurlu Panak Paneer için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Bulgurlu Panak Paneer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Siyez Bulgurlu Panak Paneer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. ıspanak
- 200 gram köy peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 5 gram kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı köri
- 150 gram siyez bulguru
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 ml. krema
Siyez Bulgurlu Panak Paneer tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayıp ayıklıyoruz ve doğruyoruz.
- Siyez bulgurunu haşlıyoruz.
- 1 adet soğanı ve sarımsakları ince ince doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağını koyup soğan sarımsak ve ıspanakları kavuruyoruz
- Haşlanmış siyez bulgurunu ilave edip diğer tüm baharatları ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz.
- Peyniri küp şeklinde doğrayıp bol yağda kızartıyoruz. Kızarmış peynirleri yemeğin içerisine ekleyip servis tabağına alıyoruz.
- Yemeğin üzerine krema gezdiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Siyez Bulgurlu Panak Paneer tarifi için servis önerisi
Cherry domates veya kapya biber ve maydanoz ile dekor edip servis edebilirsiniz.