Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Siyez Bulgurlu Panak Paneer Tarifi

Siyez Bulgurlu Panak Paneer

Siyez Bulgurlu Panak Paneer Tarifi

Siyez Bulgurlu Panak Paneer tarifi: Siyez Bulgurlu Panak Paneer için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Bulgurlu Panak Paneer nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Siyez Bulgurlu Panak Paneer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. ıspanak
  • 200 gram köy peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 5 gram kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 150 gram siyez bulguru
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 ml. krema

Siyez Bulgurlu Panak Paneer tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayıp ayıklıyoruz ve doğruyoruz.
  • Siyez bulgurunu haşlıyoruz.
  • 1 adet soğanı ve sarımsakları ince ince doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağını koyup soğan sarımsak ve ıspanakları kavuruyoruz
  • Haşlanmış siyez bulgurunu ilave edip diğer tüm baharatları ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • Peyniri küp şeklinde doğrayıp bol yağda kızartıyoruz. Kızarmış peynirleri yemeğin içerisine ekleyip servis tabağına alıyoruz.
  • Yemeğin üzerine krema gezdiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Siyez Bulgurlu Panak Paneer tarifi için servis önerisi

Cherry domates veya kapya biber ve maydanoz ile dekor edip servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025