Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi Tarifi

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi Tarifi

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifi: Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi için gerekli malzemeler nelerdir? Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram taze kuzu kafesi
  • 100 gram taze trüf mantarı
  • 10 gram taze kekik
  • 1 cl. trüf yağı
  • 100 gram pommery hardal
  • 2 cl. beyaz şarap
  • 400 gram kereviz
  • 30 cl. krema
  • 100 gram tuzsuz tereyağı
  • 300 gram patates

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifi nasıl yapılır?

  • Patates ve kerevizlerin kabuğunu soyup, çok ince dilimleyin.
  • Tereyağı, krema ve bir miktar su ilavesi ile bir fırın kabına alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kereviz ve patatesler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarttığınız püre karışımını tel bir süzgeçten geçirin. Krema, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilavesi ile karıştırın.
  • Kuzu kafesini tuz ve tane çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Kızgın tavada erittiğiniz tereyağı ve taze kekik ilavesi ile pişirin.
  • Beyaz şarabı katın ve yüksek ateşte çektirin. Hardalı ekleyip, eti orta derecede pişirin.
  • Kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz patates püresi ile birlikte servis tabağına aldığınız kuzu kafesin üzerine trüf yağı gezdirin.
  • Dilimlenmiş siyah trüf mantarı ile bekletmeden servis edin. Bu gurme tarifi sevdiklerinizle paylaşın.

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifinin püf noktası nedir?

Etin kurumaması için; üzerine sosunda olan erimiş tereyağından gezdirerek pişirmeye dikkat edin.

Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifi için servis önerisi

Üzerine bir tatlı kaşığı bal gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025