Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi Tarifi
Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifi: Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi için gerekli malzemeler nelerdir? Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram taze kuzu kafesi
- 100 gram taze trüf mantarı
- 10 gram taze kekik
- 1 cl. trüf yağı
- 100 gram pommery hardal
- 2 cl. beyaz şarap
- 400 gram kereviz
- 30 cl. krema
- 100 gram tuzsuz tereyağı
- 300 gram patates
Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifi nasıl yapılır?
- Patates ve kerevizlerin kabuğunu soyup, çok ince dilimleyin.
- Tereyağı, krema ve bir miktar su ilavesi ile bir fırın kabına alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kereviz ve patatesler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
- Fırından çıkarttığınız püre karışımını tel bir süzgeçten geçirin. Krema, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilavesi ile karıştırın.
- Kuzu kafesini tuz ve tane çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Kızgın tavada erittiğiniz tereyağı ve taze kekik ilavesi ile pişirin.
- Beyaz şarabı katın ve yüksek ateşte çektirin. Hardalı ekleyip, eti orta derecede pişirin.
- Kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz patates püresi ile birlikte servis tabağına aldığınız kuzu kafesin üzerine trüf yağı gezdirin.
- Dilimlenmiş siyah trüf mantarı ile bekletmeden servis edin. Bu gurme tarifi sevdiklerinizle paylaşın.
Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifinin püf noktası nedir?
Etin kurumaması için; üzerine sosunda olan erimiş tereyağından gezdirerek pişirmeye dikkat edin.
Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi tarifi için servis önerisi
Üzerine bir tatlı kaşığı bal gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz.