Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan Tarifi
Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan tarifi: Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan için gerekli malzemeler nelerdir? Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim kuzu gerdan eti
- 12 diş siyah sarımsak
- 9 diş sarımsak
- 12 adet arpacık soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 4 adet orta boy mantar
- 4 adet cherry domates
- 1 adet tatlı patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye tereyağını koyun, yüksek ateşte etleri arkalı önlü rengi değişene kadar mühürleyin. Bu aşamada etlerin her yüzü sadece 1-2 dakika ısı görmeli, daha uzun değil.
- Mühürlenen etleri pişirme poşetine alıp, içine sebzeleri koyun. Tatlı patatesi ve havucu 4 parçaya, biberleri de 2 parçaya bölerek ekleyin. Diğer sebzeleri bütün olarak poşete koyun. Tane karabiberi serpiştirin.
- Ayrı bir kasede su, salça, soya sosu, zeytinyağı, kekik, pul biber, tuzu karıştırarak üzerine dökün. Poşetin ağzını bağlayıp, kürdanla 2 yerinden delik açın.
- Önceden 170 santigrat derecede ısıtılmış fırında orta kata tepsinizi yerleştirip 1,5 saat pişirin. Afiyet olsun…
Siyah Sarımsaklı ve Sebzeli Fırında Kuzu Gerdan tarifinin püf noktası nedir?
En büyük boy (45*50cm) fırın pişirme poşeti kullanmanızı öneririz.