Sivri Biber Turşusu Tarifi
Sivri Biber Turşusu tarifi: Sivri Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Sivri Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Sivri Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
1 adet 425 cc kavanoz için:
- 2 diş sarımsak
- 4-5 adet tane karabiber
- 250 gram sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1/2 çay bardağı kaynar su
Sivri Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları ince ince doğrayıp tane karabiberler ile birlikte kavanozun dibine yerleştirin.
- Küçük parmak uzunluğunda (5-6 cm) kesip ayıkladığınız biberleri kavanozun içine sıkıştırarak yerleştirin. Üzerine önce şekeri sonra tuzu dökün.
- Ardından sirkeyi ilave edin.
- Son olarak kaynar suyunu ekleyip biberleri tekrar bastırın. Biberlerin üst kısmını geçecek kadar su eklediğinize emin olun.
- Kapağını sıkıca kapatarak hemen ters çevirin. Dilerseniz üzerini havlu bezle kapatarak sıcaklığını daha iyi korumasını sağlayabilirsiniz.
- 2-3 gün içinde biberlerin rengi açılacak ve tüketilmeye hazır olacak. Rutubetsiz ve direk ışık almayan ortamda saklamaya özen gösterin. Kapağı açtıktan sonra muhakkak buzdolabında muhafaza edin, afiyet olsun!