Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi

Sıvı Yağlı Un Helvası tarifi: Sıvı Yağlı Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sıvı Yağlı Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Sıvı Yağlı Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri derince bir kapta kaba alın ve şeker eriyene dek bir kaşıkla karıştırın. Şerbeti pişirmiyoruz bir kenara alıyoruz.
  • Yapışmaz tabanlı bir tencereye yağı ve unu alın. Ocağın atını açıp kavurmaya başlayın.
  • Yaklaşık 18 dakika boyunca karıştırmayı hiç bırakmadan, ununuz yağda kavurun. Yavaş yavaş rengi dönecek ve hafif esmer bir un rengini alacak.
  • Sonra hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve şerbeti eklerken topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırmaya da devam edin.
  • Şerbeti tamamen çekip, toplandığında helvanız hazır demektir.
  • Ilıklaşınca bir kaşık yardımıyla şekillendirin ve bir servis tabağına aldıktan sonra, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025