Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi
Sıvı Yağlı Un Helvası tarifi: Sıvı Yağlı Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Sıvı Yağlı Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Sıvı Yağlı Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri derince bir kapta kaba alın ve şeker eriyene dek bir kaşıkla karıştırın. Şerbeti pişirmiyoruz bir kenara alıyoruz.
- Yapışmaz tabanlı bir tencereye yağı ve unu alın. Ocağın atını açıp kavurmaya başlayın.
- Yaklaşık 18 dakika boyunca karıştırmayı hiç bırakmadan, ununuz yağda kavurun. Yavaş yavaş rengi dönecek ve hafif esmer bir un rengini alacak.
- Sonra hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve şerbeti eklerken topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırmaya da devam edin.
- Şerbeti tamamen çekip, toplandığında helvanız hazır demektir.
- Ilıklaşınca bir kaşık yardımıyla şekillendirin ve bir servis tabağına aldıktan sonra, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!